A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Божедарівської селищної ради

Надання методичної допомоги вчителям перших класів Нової української школи

Дата: 03.01.2019 17:54
Кількість переглядів: 3

07 грудня 2018 року працівниками відділу освіти, молоді та спорту Божедарівської селищної ради із залученням представників селищної ради було проведено об’їзд закладів загальної середньої освіти, метою якого було   надання методичної допомоги вчителям перших класів Нової української школи, які впроваджують Державний стандарт початкової освіти у 2018/2019 навчальному році відповідно до Концепції «Нова українська школа».

Відвідавши класні кімнати 1-х класів у КОЗ «Божедарівська СЗШ І-ІІІ ступенів» можна відмітити максимальне застосування матеріально-технічного забезпечення у створенні сучасного освітнього простору. Дотримано принципів зонування класового приміщення. З восьми рекомендованих МОН навчальних осередків,  шість представлені повноцінно. Необхідно відмітити активне застосування учнями на заняттях наборів Six Bricks («Шість цеглинок»), що допомагають впроваджувати ігрові та діяльнісні методи навчання в освітній процес відповідно до вимог Держстандарту за реформою “Нова українська школа” (НУШ).

У Болтишської СЗШ відразу видно, що над створенням нового освітнього середовища першого класу працювала злагоджена команда адміністрації закладу, класного керівника та батьків. Окрім оснащення сучасними меблями, обладнанням і дидактичними матеріалами, необхідними для компетентнісного навчання, здійснено ряд заходів із створення сучасного внутрішнього дизайну класної кімнати. З усіх влучно розміщених навчальних осередків, хотілось виділити осередок живої природи, який особливий акваріумом із живими рибками. Наглядним є те, що поряд із комунікативною зоною присутня зона тиші, що так актуально для створення власного простору дитини.

У Покровській НСЗШ першачки привітно зустріли гостей на уроці англійської мови. В класній кімнаті чітко окреслені три навчальні зони, а саме:

  • Осередок навчально-пізнавальної діяльності
  • Осередок вчителя
  • Художньо-творчої діяльності.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень